Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat er minder stevig wordt gemasseerd. Drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder worden gemeden. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken.

Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Doch kan een zachte massage van de buik verlichting brengen. Je kan/mag dit zelf aangeven bij de intake of je dit al dan niet wenst.

Tijdens de eerste drie maanden zal de massage misselijkheid en hoofdpijn voorkomen en ertoe bijdragen dat men zich lichamelijk fit blijft voelen. 

Tijdens de tweede fase van de zwangerschap zijn rugpijn, kramp in de benen, opgezwollen voeten, nekpijn, rekpijnen en slapeloosheid vaak voorkomende klachten. De zachte massagetechnieken bieden hierbij extra verlichting. Wanneer je last hebt van oedeem zal hiervoor ook de afvoerende techniek van de manuele lymfedrainage worden gebruikt. Voor het gedeelte bovenrug, schouders en nek kan met meer druk worden gewerkt. Geef dit gerust aan bij de intake.

Tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn de momenten van diepe ontspanning extra welkom. De geestelijke en lichamelijke ontspanning door de massage maken de zwangerschap dan ook veel aangenamer, en ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling nemen aanzienlijk af.

PRAKTISCH:

 • De zwangerschapsmassage wordt grotendeels uitgevoerd in zijligging en klein deel in rugligging. Door het gebruik van kussens word je in de meest comfortabele positie gepositioneerd. Het is belangrijk dat je durft aan te geven wat voor jou het meest comfortabel aanvoelt.
 • Standaard worden de benen, rug, nek en schouders gemasseerd MAAR de massage wordt op maat afgestemd. Zo kan er op jouw vraag extra aandacht gelegd worden op zones afhankelijk van uw klachten/ongemakken. Bij de intake zal je ook de keuze krijgen of je de massage van de buik wenst.
 • Voor de aanvang ga je best nog even naar het toilet. De praktijkruimte bevindt zich op een andere verdieping.
  OPGELET: omwille van coronamaatregelen is de toiletruimte momenteel tijdelijk niet beschikbaar!
 • De praktijkruimte bevindt zich op het eerste verdiep die enkel toegankelijk is via de trap. Gelieve hiermee rekening te houden indien je minder mobiel bent. Je houdt dan ook best uw schoeisel aan voor het betreden van de trap. Je mag mij hier gerust attent op maken.
 • Tijdens de massage mag je jouw BH aanhouden of uitdoen. The choice is yours!
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van aromatherapie. Standaard wordt er met pure amandelolie of lijnzaadolie gemasseerd. Mocht je een notenallergie hebben, dien je dit aan te geven bij de intake.
 • Tijdens je zwangerschap reageert je lichaam soms anders op prikkels. Merk je tijdens de massage dat je het te warm of koud krijgt, dat je misselijk wordt of de massage te intens voor je wordt?
  Geef dit dan zeker aan! Ik kan de massage en positionering dan aanpassen aan jouw wensen.

Jouw comfort is prioriteit!

70 min. – €60